Blog / Custòdia de Logs gratis, en tots els Hostings Compartits

Custòdia de Logs gratis, en tots els Hostings Compartits

by SW Team

El primer que intentaré és posar-vos en context sobre la lleis i obligacions que regulen la conservació de dades d'accés a la nostra web o logs.

 

El 15 de març de 2006 es publica la Directiva 2006/24 / CE del Parlament Europeu i del Consell sobre la conservació de dades generades o tractats en relació amb la prestació de serveis de comunicacions electròniques d'accés públic o de xarxes públiques de comunicacions, i per la qual es modifica la Directiva 2002/58 / CE.                                                                                       L'any 2007 es va aprovar a Espanya la Llei 25/2007, en relació a la conservació de dades en els serveis de comunicacions electròniques, i en la qual obligava a la conservació dels logs d'accés al nostre lloc web un temps de 12 mesos, segons detallava l'article 5.

 

El 8 d'abril de 2014, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea anul·la la Directiva 2006/24 / CE del Parlament Europeu i del Consell, de 15 de març de 2006, sobre la conservació de dades generades o tractats en relació amb la prestació de serveis de comunicacions electròniques.

Amb data 10 de maig de 2014, entrada en vigor l’11 de maig del mateix any, es publica una actualització, ref. BOE-A-2014-4950. Així, s'aclareix i es dota de més eficàcia a aquesta legislació, derivada de la mateixa directiva europea que acaba de ser considerada com una ingerència greu en dos drets fonamentals: el respecte de la vida privada i la protecció de dades personals.

Fins ara, la Llei de Conservació de Dades establia un termini de 72 hores per lliurar la informació que sol·licités un jutge. Ara, el període s'ha ampliat fins a set dies naturals. I és que no sempre les empreses, operadores principalment, atenien les sol·licituds de les autoritats. Moltes vegades feien els enviaments tard, o no els feien, ja que la recerca de les dades més imprescindibles no és una tasca senzilla.

 

Vistes les lleis, evolució, canvis, anul·lacions i modificacions, a data d'avui podem trobar-nos amb problemes si no conservem les dades d'accés a la nostra web. Per aquest motiu, i per garantir, cada dia més, la seguretat d'Internet i de la nostra web i dades, des d’SW Hosting hem decidit oferir, de forma gratuïta, un servei de custòdia de logs o dades d'accés a la nostra web durant un període de 12 mesos.

 

Què és la custòdia de logs a Hosting compartit ?

Custodiar logs vol dir que SW Hosting s'encarregarà de realitzar una còpia diària de tots els logs d'accés de la teva web (logs d'Apache, Nginx o IIS) i els guardarà, de forma segura, en un servei d'emmagatzematge extern diferent al que està utilitzant el teu lloc web. Amb aquesta acció volem garantir que aquests logs seran accessibles i es podran posar a disposició de les autoritats pertinents, en cas de sol·licitud expressa de les mateixes.

 

Quins beneficis m'aporta a mi, com a client de Hosting compartit, aquesta novetat ?

Molts, però volem destacar els següents:

Estalvi d'espai de disc de la teva web

Podràs estalviar espai de disc utilitzat de la teva web, si elimines els logs que aquesta està generant. Cada dia, aquests logs seran copiats fora del teu servei, de manera segura i protegida, i tu pots eliminar els teus, en cas que no siguin del teu interès.

Estalvi de gestió, en cas de requeriment judicial

Si tens un requeriment judicial o de les autoritats per al lliurament dels logs de la teva web, no hauràs de fer res més que sol·licitar-nos-els perquè els puguis facilitar a les autoritats.

A quins serveis s'aplica aquesta novetat?

Aplicarem la custòdia de logs a tots els nostres serveis de Hosting Compartit, sigui el pla de hosting que sigui, fins i tot en els Hostings gratuïts. També oferirem als nostres clients d'un altre tipus de serveis, per exemple, servidors Dedicats i Cloud, la possibilitat de contractació de la Custòdia de logs, pel mòdic preu de 9,50€/mes.

La nostra intenció és oferir un servei centralitzat de gestió de logs per tots els nostres clients. Així podreu dedicar-vos al vostre negoci, no a bregar amb les autoritats en cas que, a través de la vostra web, s'hagi comès algun tipus de delicte, s'hagi utilitzat amb fins no lícits o que contravinguin les lleis.

 

Per què hem decidit oferir aquests serveis?

Sempre ens ha preocupat, i ens segueix preocupant, que els nostres clients tinguin els seus serveis el més segurs possibles i que les seves dades es trobin protegides. Però, a més, volem col·laborar amb un Internet més segur i fiable. Per aquests motius, entenem que l'aplicació de les lleis ha de ser una prioritat per a nosaltres i per tots els nostres clients, i el poder posar a disposició de la justícia, dades relatives a l'incompliment de lleis, o al mal ús d'Internet, ens ajuden, a tots, a protegir-nos i fer de la xarxa un lloc més segur. És una prioritat per a nosaltres, i ho ha de ser per als nostres clients.

Les lleis canvien, i s'ajusten als nous temps, a les noves realitats, però, tots sabem que, moltes vegades, ho fan tard i malament. Aquest és un altre granet de sorra, que, des d’SW Hosting, volem aportar: millorar la seguretat d'Internet i reduir el frau i el mal ús.

Aquest nou servei no et costarà res, però t’aportarà tranquil·litat. No només volem oferir-te els millors serveis i els millors preus en Hosting compartit, volem proporcionar-te la major seguretat i tranquil·litat, i aquest nou servei n’és una altra prova.

 

Consulta els nostres plans de Hosting a: https://www.swhosting.com/ca/hosting
Consulta els nostres preus de dominis a: https://www.swhosting.com/ca/dominios
Consulta els nostres preus de certificats SSL a: https://www.swhosting.com/ca/ssl

i