Des SW Hosting ens alegra anunciar que ja està disponible el nou Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver per a totes les instàncies “Cloud SSD” i “Cloud Performance”. Si vols conèixer les novetats i quins avantatges et pot aportar aquesta nova versió d’Ubuntu, segueix llegint. T’ho expliquem a continuació!


Avantatges del nou Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver per a servidors

Com és costum, cada dos anys Canonical (els desenvolupadors d’Ubuntu) llança una versió estable coneguda com “Long Term Support”, la qual cosa vol dir que és ideal per a ser utilitzada en entorns de producció ja que rebrà durant molts anys les actualitzacions de sistema, mantinimiento i seguretat que aquests entorns requereixen. Aquesta nova versió, acabada de publicar el passat 26 d’abril, ja està disponible per a ser desplegada a instàncies Cloud no administrades i compta amb les següents novetats importants que hauries de conèixer:

Versió LTS, a punt per servidors de producció

Canonical ha recomanat utilitzar aquesta versió per a entorns de producció des del primer minut del seu llançament. És a dir, l’actual imatge d’Ubuntu 18.04 es considera suficientment provada i desenvolupada per carregar directament en servidors que corrin aplicacions crítiques i de les que depengui la continuïtat del negoci. Sens dubte aquesta és una excel·lent notícia per a tothom que vulgui disposar de les últimes versions de programari, suportades des del repositori oficial, i fer-ho en un entorn estable.

L’arrencada notablement més ràpid

Una altra de les promeses de Canonical és que Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver reduirà considerablement el temps d’arrencada. És cert que en servidors l’arrencada d’Ubuntu ja era considerablement ràpid però, és clar, sempre s’agrairà qualsevol segon addicional que es pugui retallar.

Nova versió de Nginx i Apache

Per a aquells de vosaltres que corráis servidors web, us interessarà saber que aquesta nova versió d’ubuntu ve per defecte amb les versions 1.14.0 i 2.4.29 de Nginx i Apache respectivament. Entre les novetats més interessants és que aquestes versions suporten dues el protocol HTTP2 que permet accelerar considerablement el temps de càrrega de les vostres pàgines web.

Nova versió de PHP

Així mateix, Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver també inclourà la versió 7.2.x del llenguatge de programació PHP. Es tracta d’una versió molt recent, publicada el pas març, i que inclou millores de seguretat així com també la possibilitat de declarar el tipus “object” com a valors d’entrada i retorn per funcions.

Adéu ifupdown, hola netplan

Potser una de les novetats més importants a nivell d’administració és la substitució de ifupdown per netplan.io per a la gestió i configuració de la xarxa. Aquest nou sistema s’utilitza mitjançant arxius de configuració de tipus .yaml. Netplan llegeix i parseja aquests fitxers de configuració i posteriorment s’aplica de manera interna els canvis en la configuració de xarxa.

Nova versió 3.0 del hypervisor / gestor de contenidors LXD

LXD pretén ser un hipervisor per desplegar màquines virtuals fàcil, directe i sense complicacions. LXD permet desplegar imatges de les principals distribucions GNU / Linux amb la qual cosa pots allotjar en una sola instància múltiples servidors separats de forma lògica. Per exemple, per a entorns de testing i desenvolupament.


Les novetats d’Ubuntu 18.04, són especialment benvingudes perquè permeten a tots els nostres clients disposar d’un servidor de producció amb els últims avenços i versions de programari.

Vols provar Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver?

Si no pots esperar més per provar aquesta nova versió d’ubuntu en un entorn de servidor, fes click al botó per desplegar ara mateix una nova instància Cloud, totalment escalable i flexible.