Secure CMSQuan ens decidim per tenir una pàgina web, tenim al nostre abast un ventall de possibilitats per pujar el nostre contingut a plataformes modernes, populars i econòmiques.

Els gestors de continguts, o CMS (Content Management System) com per exemple el WordPress, són plataformes que parteixen d’una base la qual permet dissenyar pàgines web i editar els seus continguts. El portal, és presentat en una interfície senzilla on qualsevol usuari sense coneixements de programació o disseny, pot editar i pujar una pàgina web. La senzillesa prové de l’estandardització de la plataforma, una base per a tots igual amb la possibilitat de modificar-ho lliurement mitjançant extensions o plugins.

Una pàgina web creada i administrada amb un CMS, és un blanc ideal pels hackers. Per què? L’CMS i la seva plataforma bàsica amb diferents tipus d’extensions a desig de l’usuari, presenta freqüentment actualitzacions (millores, com per exemple, defenses contra atacs externs)  del seu programari per tal d’incorporar-ho a la pàgina web. És doncs l’usuari, qui ha d’estar pendent de les actualitzacions del gestor pel bon funcionament de la seva pàgina. Les actualitzacions són imprescindibles per mantenir una pàgina web i securitzar-la.

Els hackers, per la seva banda, es dediquen a investigar a fons el programari i trobar punts febles per poder portar a terme danys com robar informació, fer malbé el contingut o convertir la pàgina web en l’emissor de programes malignes o virus.

Com evitar ser atacat?

No hi ha res com sentir-se segur, i sobretot a la xarxa. Des d’SW Hosting et volem aconsellar per que tinguis la teva pàgina web 100% segura d’atacs indesitjats:

  1. Procura tenir les contrasenyes d’accés amb una seguretat molt alta, i evita correus maliciosos.
  2. Neteja els ordinadors que pugen contingut a la teva web amb antivirus. Actualitza’l, ja que tenir un programa antivirus caducat, és el mateix que no tenir-ne.
  3. Estigues pendent de les actualitzacions del teu gestor de continguts. Actualitzar programari serà una defensa més contra els atacs.
  4. Elimina temes i extensions que no facis servir, i si en descarregues de nous, comprova que siguin fiables.
  5. Realitza còpies de seguretat de la teva pàgina.