Captura
Quan comencem un projecte a Internet hem de decidir. Què serà millor: un hosting per la pàgina web o un servidor propi pel projecte sencer?

Des d’SW Hosting tenim clar que la decisió té en compte la diferencia de preu, la visió i l’objectiu (professionalitat), així com la seva criticitat.

En aquest post et volem explicar les avantatges i inconvenients del hosting en un servidor compartit i també les d’un servidor propi.

El hosting en el servidor compartit no deixa de ser un espai llogat on tens la pàgina web i el correu. Per un preu ‘raonable’ –alguns fins i tot gratis- tens l’espai, sense pagar el hardware, ni instal·lar software. Comparteixes recursos dins servidors potents.

  • Pros: presència a Internet a bon preu i sense inversió en hardware i software.
  • Contres: poder compartir recursos (que abarateixen el preu), comporta la limitació i disminució (en el mateix servidor, amb el mateix hardware) de l’estabilitat i rendiment de la web. A més, pots veure’t afectat per les accions dels teus companys de servidor, com per exemple, que un altre usuari faci spam, o sigui víctima d’un atac d’spam: la IP que compartiu es llistarà en les blacklists o llistes negres, essent impossible el funcionament del correu.

Per una altra banda, al servidor propi, com el Cloud, pots decidir la inversió en infraestructura i escalar-la segons necessitats. A més: gestiona el software, decideix l’administració del servidor i securitza’l al màxim.

  • Pros: crea el teu projecte en un entorn propi. Requereix una inversió que no comporta limitacions, només les que s’imposa el mateix projecte. Necessites més? Pots augmentar sempre amb l’escalabilitat de serveis. Ser en un entorn propi i securitzat permet estar tranquil de la negligència dels demés.
  • Contres: la criticitat del teu projecte comportarà una alta inversió si no vols que caigui el teu servei: la necessitat d’un bon equip, amb el millor software, una gestió tècnica (ja sigui del teu proveïdor o de la teva empresa), representa costos més elevats.

Tenint en una balança els dos serveis, hauràs de construir el teu projecte ‘per la base’. Coneixent el teu projecte i tenint clara la visió del futur del mateix, hauràs d’escollir per una major o menor inversió en un hosting web dins un servidor compartit o el teu propi servidor. Des d’SW Hosting sempre aconsellem als nostres clients de la necessitat de tenir clara la idea per a poder escollir: la inestabilitat del servei pot anar lligat a les accions dels altres usuaris del servidor. A més criticitat (directament relacionat amb la professionalitat del projecte), més inversió.

Ambdues projeccions en el mercat web pots trobar-les en la nostra cartera de serveis. Comença la teva aventura des del registre d’un domini i prova el hosting web, amb el pla gratuït. T’interessa? Inverteix als plans de hosting segons les teves necessitats. I si el teu projecte necessita més: el Cloud es la teva solució. Accessible, ràpid, escalable i econòmic, el teu servidor propi al núvol. A què esperes?