Ens alegra anunciar la disponibilitat general d’un nou mètode, molt més ràpid, per validar i rebre certificats SSL / TLS per part de les “autoritats de certificació” amb les que treballem.

Què és la verificació de propieadad del domini?

Per rebre un certificat SSL / TLS el client està obligat a verificar que és el legítim propietari del domini. Fins ara aquesta verificació es realitzava per mitjà de correu electrònic, obligant al client a fer clic en un enllaç de confirmació enviat a un compte de correu de tipus admin@<sudominio.com>.

Aquest procés podia ser lent doncs depenia de la correcta recepció del correu que podia extraviar-se, ser classificat com Spam o directament no arribar no es disposava d’una bústia de correu de nom “admin”.

En aquest sentit, ens alegra presentar el nou sistema molt més fàcil i ràpid per verificar la propietat del domini, disponible de forma immediata a tots els nostres clients.

Com funciona la verificació del domini per DNS?

El procés és senzill i molt ràpid.

En el moment de sol·licitar un nou certificat SSL / TLS proveïm als nostres clients amb un codi que poden consultar a la seva SW Panel. Per verificar la propietat del seu domini només caldrà incloure el codi en un registre TXT de la seva zona DNS.

D’aquesta forma la verificació es realitzarà en qüestió de minuts i el certificat serà enviat immediatament després a la persona que ho va sol·licitar.

Què és una zona DNS o un registre TXT?

Si no estàs familiaritzat amb l’edició dels registres DNS del teu domini sempre pots seguir utilitzant el mètode anterior, validant la propietat del teu domini a través del correu electrònic.

Grans trets, la zona DNS és un arxiu d’entrades (registres) que contenen informació sobre com el domini hauria de funcionar. Per exemple, quina pàgina web hauria de mostrar el domini quan és introduït en el navegador. Un registre TXT és simplement una entrada amb un text arbitrari que, en aquest cas, és usada per verificar que el propietari (només ell i persones autoritzades tenen accés a la zona DNS) desitja veritablement sol·licitar aquest certificat SSL / TLS.

Verificació per DNS, ja disponible

Recomanem a tots nuestors clients utilitzar a partir d’ara la verificació del seu domini a través de DNS en ser un procediment molt més ràpid i còmode si es té accés a la zona DNS.

Recordeu també que podeu contactar amb el nostre equip d’Atenció al Client a través del teu SW Panel davant de qualsevol dubte o pregunta que tingueu.