Des del moment en el qual un usuari tecleja un domini en el seu navegador, s’envia una petició que es transforma en una visualització d’un entorn web. La petició comença per identificar les DNS, determinar quins són els registres NS, així com trobar el registre A tot utilitzant un CNAME establert.

En aquest post, veurem què són les DNS i quines funcions porten a terme els registres A, MX, NS i CNAME dels dominis.

El domini és el nom que t’identifica a Internet: l’adreça que qualsevol usuari de la xarxa pot trobar i on es situa el lloc web de la teva empresa o el teu propi: el domini és localitzable per a tots els ordinadors connectats a la xarxa.

La combinació de números anomenada adreça IP, permet que els ordinadors rastregin l’adreça i trobin el teu lloc web. Per un ordinador és fàcil en recordar-se’n de infinites seqüències de números, però, com fer que un usuari se’n recordi? Si aquest usuari vol anar a les oficines centrals d’SW Hosting, sabrà arribar a carrer de Ponent a Fornells de la Selva i a més, se’n recordarà per futures visites. Però, navegant per Internet se’n recordarà de l’adreça IP per a pròximes visites? Sí podrà, mitjançant la traducció de IP’s: les DNS (Domain Name Server) identifiquen la xifra i la converteixen en un nom fàcil de recordar.

Com hem vist, les DNS són el mecanisme de traducció del conjunt de números que formen l’adreça IP de l’ordinador. És a dir, cada cop que un usuari vulgui entrar a ‘www.swhosting.com’, les DNS ho traduiran a ‘59.159.412.66’, per exemple.

Els registres NS són els noms dels servidors que determinen les DNS, és a dir, dos o més servidors tindran la informació amb la qual l’ordinador de l’usuari que vulgui entrar a ‘swhosting.com’ ubicarà el domini en qüestió. Com a mínim, han de ser dos registres (és a dir, dos servidors): el primer o ‘Màster’ i el secundari o ‘Esclau’. El primari és el que té tota la informació dels arxius del servidor mentre que el secundari és el que replica la informació del servidor primari.

Un cop ubicat el domini, es necessita el registre A per ubicar el lloc web, i per tant, el seu servidor web. Per això, el registre proporciona la IP on està allotjat el domini.

Per la seva banda, el registre CNAME (Canonical Name), permet identificar àlies o subdominis equivalents a un domini. Per exemple, ‘swhosting.com’ és igual a ‘www.swhosting.com’, essent el CNAME ‘www’.

Per últim, el registe MX (Mail Exchange) és aquell que defineix quin és el servidor de correu electrònic pel domini. Poden haver diversos registres MX, segons prioritats.

A SW Hosting, pots modificar i crear registres al teu gust, amb la facilitat que et proposa l’SW Panel i els 51 vídeo-tutorials, entre els quals t’ensenyem ‘Com assignar Hostnames a un domini’ o ‘Gestió de DNS’.