Blog / #twitterencatala sí! Però sempre s’ha pogut piular en català, oi?

#twitterencatala sí! Però sempre s’ha pogut piular en català, oi?

by SW Team

Haver aconseguit que una de les xarxes socials més importants del moment, com Twitter, hagi introduït el català entre les seves llengües oficials és realment una gran fita. Especialment, perquè la crida i la campanya ha nascut i ha rebut el suport dels usuaris, del poble. Però mirat des de la distància i amb el cor més aviat fred, per tal de no deixar-me emportar per l’emoció del moment, em pregunto si és més important aquest fet o que els usuaris piulin en català? La pregunta pot semblar absurda, però que jo recordi aquesta xarxa social ha donat llibertat d’expressió des del primer moment i, per tant, tothom qui ha volgut ha pogut piular en català des del primer dia. Però, malgrat tot, l’afany d’aconseguir més notorietat, més followers o seguidors i més retweets o repiulades ha provocat que molta gent no fes servir la llengua pròpia de Catalunya. I ara serà diferent?

Per aquest mateix motiu m’ha sorprès la publicació de segons quins tweets, tuits o piulades, com es vulgui dir, que manifestaven la seva alegria per poder piular en català. Potser vaig errada, però és necessari tenir el menú de configuració en català per poder afirmar-ho? Una altra cosa és que el compte de cada usuari estigui en català. I d’això sí que n’estic i n’estem molt contents a ServeisWeb. Precisament perquè una de les polítiques de l’empresa no és altra que comunicar-nos amb els clients, seguidors i les persones en general amb l’idioma que aquests se senten més còmodes; i què millor que poder tenir el pack complet. Tal és així, que molt abans d’activar el nostre #twitterencatala (el mateix 6/07/12), a ServeisWeb ja comptàvem amb un perfil que piulava amb català: el @serveisweb_cat.


Probablement sigui un xic rebuscada i hagi volgut filar massa prim, perquè fins ara crec que ningú ha fet cap reflexió a <b<Twitter respecte aquest tema. És més, l’alegria de tots ha convertit la posada en marxa del #twitterencatala des del dia 6 de juliol de 2012 en un volcà en erupció. I les dades ho confirmen (veure el gràfic següent), ja que l’explosió d’adhesions del primer dia va superar en escreix el nombre de persones que van donar suport via Twitter a la campanya creada per Albert Cuesta (@albertcuesta) -escriptor freelance, analista i traductor- molt vinculat a la tecnologia. Cal atribuir-li i reconèixer-li tot el mèrit, perquè se’l mereix; ja que des del 2009 ha lluitat perquè un moviment 2.0 fos possible i resolutiu, que no és poc. El resultat, després de la seva culminació amb la convocatòria d’una piulada massiva el setembre del 2011, va ser excepcional: gairebé 7.400 usuaris de Twitter adherits a la seva campanya reclamatòria per un #twitterencatala.

La nostra presència a Twitter

Aprofito aquest post tecnològico-lingüístic per tal de recordar que trobaràs ServeisWeb a Twitter a dues comptes en funció de l’idioma amb el que t’expressis. Així que segueix-nos a @serveisweb_cathttp://twitter.com/serveisweb_cat si vols que ens adrecem a tu en català i segueix-nos a @serveisweb_comhttp://twitter.com/serveisweb_com si vols que ens adrecem a tu en castellà.

Notícies relacionades d’interès:

-Comptador d′usuaris i hashtag del #twitterencatala: twitterencatala.orghttp://twitterencatala.org/
-Notícia i entrevista a Albert Cuesta sobre el moviment #twitterencatala: vilaweb.cathttp://www.vilaweb.cat/noticia/4026215/20120706/albert-cuesta-twitter-catala-ens-hem-visibles-silicon-valley.html
-Més notícies: elperiodico.cat http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/tecnologia/twitter-disponible-catala-basc-2033363

i