En el món tecnològic tots els àmbits s’entrecreuen i barregen en un punt o un altre. A part que el món connectat ja és de per si globalitzador i pretén que tot estigui interrelacionat entre si, dins el sector tecnològic ens trobem que tenim una manca de professionals qualificats per cobrir tots els llocs de treball que surten dia rere dia i s’ofereixen.

Què passa quan són les mateixes persones les que et trobes sempre vagis on vagis en el ram? Doncs que el discurs dels líders esdevé EL discurs: únic, repetitiu i fins i tot sense sentit alguna vegada. I perquè no passi això, què podem fer des de les empreses? Educar.

Com ensenyar als teus empleats a actuar davant una bretxa de seguretat informàtica?

Educar és una tasca molt difícil, perquè no vols semblar l’únic agent amb la raó indestructible en un tema però no pots quedar de braços creuats quan es donen respostes equivocades a alguns reptes, problemes, inquietuds plantejades dins i fora del món. Per això instruir sobre un assumpte nou fa doblement difícil la tasca. No hi ha directrius, línies vermelles que limitin fins on és suficient per no passar-se o no enredar més als “novells” que s’estan introduint en l’àrea.

Parlem del servei llançat recentment SW Cybersecurity. Un producte que combina l’àmplia experiència del nostre equip humà, la tecnologia d’última generació i les tècniques d’anàlisi de dades i machine learning més avançades per complir un sol objectiu: construir una veritable fortalesa TI per al teu negoci. Però no ens volem tancar als nostres propis productes, la tecnologia no ens ho permet. Hem de voler formar els nostres clients, presents i futurs, perquè siguin prou autònoms per saber discernir entre les novetats tecnòlogues, les bones xerrades o els xarlatans que emerjen en el sector.

ciberseguridad

Fer networking és important per fer-te conèixer i connectar amb altres empreses / persones que et poden arribar a ajudar a marcar la diferència. I més que networking és interessant tenir una xarxa de contactes, coneguts i amics en els quals poder-te donar suport, tant en les seves tecnologies com en el seu discurs. Per arribar a més gent però per arribar millor.

Un esdeveniment que s’està duent a terme justament aquests dies, i que s’està convertint en un referent en la divulgació de ciberseguretat, és la OverDrive Hacking Conference. Una trobada d’especialistes en seguretat informàtica a la nostra ciutat a la qual hem d’agrair haver-se quedat aquí i estar creixent any rere any. Hi trobareu des de conferències d’excel·lències dins el món de la ciberseguretat fins a tallers pràctics de hacking i espais dedicats exclusivament a la pràctica de diversos elements sobre seguretat.

Un altre exemple de novetat que dóna suport al convenciment de que junts som més forts és l’acord Cybersecurity Tech Accord signat per més de trenta empreses del sector tecnològic i de ciberseguretat amb l’objectiu de fer front comú als ciberdelinqüents.

I a això ens referim a educar la gent, perquè no es tracta de canviar mentalitats “perquè jo ho dic” sinó modelar maneres de fer juntament a altres i conjuntament anar avançant cap a una societat més intel·ligent, informàticament parlant en aquest cas.