Blog / Com vendre més amb PrestaShop, Woocommerce i Magento

Com vendre més amb PrestaShop, Woocommerce i Magento

by SW Team

Et donem uns consells per millorar el ROI del teu ecommerce i així vendre més.

A dia d'avui, amb els ràpids canvis en els entorns de comerç electrònic és important que, si disposem d'una botiga virtual desenvolupada en Magento, Woocommerce o PretaShop, fem tot el possible per maximitzar les oportunitats de venda. Fins i tot si la teva botiga en línia ja té un flux constant de vendes, encara hi ha coses que pots fer per augmentar encara més aquestes taxes de conversió.

Volem mostrar-te uns consells per ajudar-te a millorar les taxes de conversió del teu eCommerce i generar més vendes.

 

1. Millorar la seguretat i confiança de la teva web

Assegura't de tenir un certificat SSL per obtenir una icona segura al costat de la teva URL en els navegadors. Certificats de qualitat i amb garantia, no t'aconsellem certificats gratuïts, com pot ser Let 's Encryt.

El nostre consell és que facis servir certificats tipus True BusinessID amb Extended Validation, que són els que oferiran més transparència i garantia als teus clients. Pots trobar més informació sobre certificats i preus a: https://www.swhosting.com/ca/ssl

Pots veure aquest tipus de certificat a la URL del blog que estàs navegant ara mateix. Podràs comprovar que es mostren totes les dades relatives a la nostra companyia de forma transparent i clara.

Millora la seguretat activant els teus serveis en proveïdors que t'ofereixin Firewalls perimetrals i Firewalls intel·ligents amb detecció Anti-Hacking. Així tota la teva web i les teves dades estaran totalment segures i garantides, i això generarà molta més confiança als teus clients. Llegeix quins avantatges t’ofereix la nostra seguretat perimetral i com mantenir la teva infraestructura segura: https://www.swhosting.com/blog/ca/sw-cybersecurity-com-tenir-la-teva-infraestructura-segura/


2. Millorar la usabilitat general de la teva web

Com més fàcil sigui per als usuaris utilitzar la botiga en línia, millor.

No has de publicar en el teu lloc web informació que no sigui rellevant per a les vendes o per als teus usuaris, com més senzill i ràpid sigui tot, molt millor, més conversió tindràs.

No oblidis que el procés de compra ha de ser visible i fàcil d'utilitzar. La veritat és que aquest és un dels factors més difícils de tractar i aquí entren en joc variables tan diverses com decidir si la botiga en línia estarà desenvolupada en Prestashop, Magento, o qualsevol altra plataforma eCommerce, apostar per l'AMP perquè la navegació des del mòbil sigui òptima i millorar molt les fotos i descripcions dels teus productes (ho tractarem com a punts importants més endavant).

 

3. Simplifica al màxim tots els formularis

Si inclous formularis, ja sigui a l'hora de la compra o en una landing page, has de saber que, haver de donar molta informació, desmotivarà als teus clients potencials.

Si necessites més dades del que és habitual, explica el motiu i com seran utilitzades perquè els teus clients entenguin i vulguin proporcionar-te-les, i no disminueixis així la sensació d'usabilitat de la teva web.

És molt important, sobretot, que minimitzis els formularis en el procés de compra (ho tractarem més endavant com un punt específic).

 

4. Millorar les imatges dels productes de la botiga

Les males imatges de productes no funcionen correctament a l'hora de vendre i tampoc ofereixen una experiència d'usuari correcta. I, com les imatges són absolutament importants per a la venda en línia, has de tenir molt clar que és imprescindible dotar les imatges dels teus productes amb la major qualitat possible.

No necessites contractar els millors fotògrafs per tenir bones fotos dels teus productes, has d’invertir en comprar una càmera decent (moltes càmeres dels telèfons mòbils actuals són prou bones), un trípode, llum adequada, un fons apropiat i un software d'edició bàsic (que també està disponible en molts telèfons mòbils). Amb una mica d'esforç, pots millorar dràsticament la qualitat de les teves imatges, el que farà que els teus productes siguin més atractius i, en definitiva, farà que augmentin les vendes.

 

5. Les descripcions dels teus productes han de ser exactes i útils

Si saps quins usuaris estan visitant la teva web, tindràs una idea del que estan buscant.

Si ho analitzes correctament, podràs tenir una idea més concreta de com escriure una descripció dels productes dirigida als teus visitants reals. Això és molt més efectiu que simplement copiar i enganxar qualsevol text de màrqueting genèric proporcionat pel fabricant.

Les descripcions úniques dels productes faran que no tinguin el mateix contingut que qualsevol altre proveïdor, i això pot ajudar a millorar el teu posicionament a Google i augmentar el nombre de visites web.

 

6. Has millorar la velocitat de càrrega de la teva web

De vegades, fer servir eines com Magento o Prestashop i omplir-los de "plugins" pot perjudicar la velocitat de càrrega de la teva web, anant en detriment de les teves vendes.

Cada segon d'espera en la càrrega de la teva web són vendes que estàs perdent.

Has d'aconseguir que la teva pàgina carregui ràpidament i, per a això, has de tenir en compte diversos factors:

No fer servir més “plugins” dels que realment necessitis

Fes una web fàcil i que ofereixi la informació necessària, no la sobrecarreguis amb "filigranes" i tonteries que puguin despistar al teu client i provocar que sigui lenta.

No has de tenir errors

La teva web no pot fallar, no pot haver articles sense descripció, sense foto, sense contingut o sense botons d'acció. Això afectarà negativament a les vendes i a la sensació de l'usuari.

Millora amb capes de cache

Molts dels productes i les imatges seran estàtics, sempre els mateixos. Activa servei de cache per augmentar la velocitat de càrrega i separa en diferents tipus de servidors els recursos necessaris perquè cada un d’ells pugui executar, en el menor temps possible, les peticions i aconseguir així un "first byte" molt petit i una velocitat de càrrega altíssima.

 

7. Fes un procés de pagament àgil i fàcil

És un fet comprovat que, com més llarg i complicat sigui el procés de pagament, més clients abandonaran el carro. Prendre mesures per agilitzar el procés de compra pot tenir un efecte immediat i molt significatiu en les taxes de conversió. És a dir, augmentaràs les vendes.

Per fer les coses més ràpides, evita que els teus clients proporcionin massa detalls o que passin per pàgines de vendes de càrrega lenta. En el seu lloc, deixa’ls pagar com a convidats amb el mínim d'esforç, de manera que només sigui necessari proporcionar les dades essencials per al pagament i el lliurament.

A més, reduir la captació d'algunes d'aquestes dades, utilitzant diferents passarel·les de pagament, com PayPal, poden automatitzar gran part del procés.

També et recomanem durant el procés de compra que apliquis aquestes 2 possibles millores addicionals que t'ajudaran a augmentar la teva conversió:

Ofereix les màximes facilitats de pagament

Tenir la possibilitat de triar entre diversos mitjans de pagament (targeta, transferència, PayPal, contra reemborsament ...) o fins i tot oferir serveis de pagament ajornat, és bàsic perquè els clients completin amb tranquil·litat la seva compra. Com més varietat d'opcions ofereixis, més a prop estaràs de que els teus clients premin el botó de «comprar».

Utilitza Crosselling i upselling

Una vegada que has aconseguit la conversió d'un usuari, motiva’l de nou oferint-li productes que encaixin amb els que ha adquirit o que complementin els que ja té al carro.

Se solen aplicar 2 tipus de fórmules per a aquest procés: suggerir productes semblants al que ja ha comprat i un altre que millori la qualitat o prestació del servei que ha obtingut.

 

8. Utilitza Google Analytics per saber què està passant

Google Analytics és una eina d'anàlisi que ens ofereix informació valuosa sobre el rendiment de la nostra web de Magento o Prestashop. Nombre de visitants i dades demogràfiques, els moments en què els usuaris visiten i els dispositius que utilitzen. Fins i tot pot descobrir on han trobat el teu lloc web (cerca de Google, Facebook, Intagram, Twitter, ...), a quina pàgina apareixen, quant de temps romanen a cada pàgina i com naveguen per la teva web. També pot definir embuts de venda i crear objectius per a monitoritzar.

Tenir totes aquestes dades a mà t'ajudarà a descobrir si la botiga en línia està tenint un bon execució en la conversió de clients i t’ajudarà a detectar on podrien estar els possibles problemes, així com indicar-te quines són les pàgines on un gran nombre de persones abandonen la teva web.

 

9. Implementar proves A + B

Les proves A + B són una manera molt important de comparar dues versions diferents de contingut per veure quin és el més efectiu. Per exemple, si Google Analytics et mostra que hi ha problemes amb la teva pàgina de pagament, podràs crear dues noves versions i utilitzar la prova A + B per veure quina d'elles va aconseguir la majoria de les vendes. Fins i tot petits ajustos, com el color d'un botó o la redacció d'una crida a l'acció (CTA), poden tenir un impacte.

Les proves A + B funcionen en lliurar les dues versions de la pàgina a diferents usuaris, de manera que, si tinguessis 2.000 visitants, 1.000 veurien una versió i 1.000 l'altra. Si les taxes de conversió són significativament més altes per a una de les versions, sabràs que aquesta és la que has de fer servir.

 

10. Mostra proves socials

Els compradors d'avui en dia són molt escèptics i han d'estar convençuts, no només dels teus productes, sinó també, del servei que ofereixes.

Dir-ho és una cosa, però, fer que et creguin n’és una altra molt diferent. Per convèncer-los, utilitza proves socials a la teva web. Hi ha moltes coses que pots fer per generar una bona impressió de la teva web i guanyar així confiança amb els teus usuaris:

Aconseguir que els teus clients deixin bons comentaris dels teus productes

Mostra testimonis reals dels teus clients satisfets

Activar els serveis de revisions i comentaris sobre la teva web i productes utilitzant eines com Trust Pilot, Feefo, Yotpo o Google.

 

11. Inverteix, inverteix, inverteix

Crear una botiga virtual no és un procés estàtic.

Has d'estar contínuament invertint, i ho has de fer en publicitat, en posicionament a Google, en desenvolupament i millora de la teva web, i, sobretot, en infraestructura.

Un error molt comú és no dotar de la infraestructura TI necessària perquè el teu ecommerce funcioni correctament. Et posem un exemple: com més gent vols que vingui a la botiga, més metres quadrats i dependents hauràs de tenir, no?, doncs a Internet és el mateix. Com més visites i tràfic tingui la teva web, més i millors servidors has de tenir, i això significa invertir, també, en infraestructura, i no escatimar en aquest concepte ja que, moltes vegades, acaba sent la mort d'un ecommerce.

 


En resum

Amb sort, tots aquests consells t'ajudaran a millorar les taxes de conversió a la teva web.

Com hauràs pogut veure, no tot el que has de fer està relacionat amb la tecnologia, moltes vegades són millores que tu pots fer sense dependre del teu proveïdor de Hosting o del teu desenvolupador.

Per tenir èxit en un eCommerce, tots els canvis són importants i has d'estar sempre viu i analitzant la teva web, per així oferir una experiència millor al client. I, en definitiva, aconseguiràs el teu objectiu, que és: vendre més.

 

A més t’oferim instal·lació de Presta, Woocommerce i Magento amb un sol click en el teu servidor Cloud:

https://www.swhosting.com/ca/cloud/app/prestashop
https://www.swhosting.com/ca/cloud/app/woocommerce
https://www.swhosting.com/ca/cloud/app/magento

i