Blog / Visita virtual al nostre Centre de Dades

Visita virtual al nostre Centre de Dades

por SW Team

Cada any actualitzem les nostres instal·lacions, incorporem més i millor tecnologia en els nostres Centres de Dades. Tot això amb un sol objectiu, donar cada vegada més i millors serveis als nostres clients.

Internet, el Hosting i el Cloud s'han convertit en una cosa habitual en la nostra vida, però molt poques persones han vist, en viu i en directe, com és i com funciona un Centre de Dades. En aquesta notícia intentarem explicar-vos com hem construït i dissenyat el nostre Centre de Dades de Girona, a més de mostrar-vos un petit reportatge fotogràfic de com és.

Com es va construir el nostre Centre de Dades de Girona?

L'edifici en el qual tenim ubicat el nostre Data Center de Girona, el vam construir el 2009.

Quan vam dissenyar i construir l'edifici, ja teníem clar com seria el centre de dades que en ell hi contindríem, de manera que el vam construir després d'haver pensat i dissenyat a la perfecció el nostre centre de dades des del seu interior.

Però, això què té de bo? Moltíssimes coses, sobretot, i la principal, és que l'edifici s'ha construït amb una finalitat: ser un Centre de Dades, i això es nota en el disseny, en la gestió i en el manteniment de totes les seves parts, tot això es fa de forma molt fàcil, tot ha estat pensat per estar sempre "online", per tal que no hi hagi "zeros", per oferir servei amb les màximes garanties.

Això és molt important ja que, en l'actualitat, i sobretot a Espanya, molts dels Data Center que hi ha s'han construït en edificis o naus de polígons que ja existien anteriorment, i s'ha hagut d'adaptar el Data Center a com és l'edifici i, en conseqüència, el Data Center no pot ser l’eficaç i fiable que hauria per exigències de la construcció sobre la qual s'ha ubicat.

A SW Hosting, des del primer minut, ho vam tenir clar, i aquesta ha estat la nostra primera i gran diferenciació a l'hora de fer les coses. La previsió i l'anàlisi de tots els factors. Així treballem.

 

Un cop construït, què?

La feina en un Centre de Dades no acaba quan el construeixes, de fet, és llavors quan comença realment el treball.

Mantenir un Centre de Dades és una tasca difícil, i que l'han de dur a terme diferents equips de persones amb especialitats molt concretes.

Fer que l'energia elèctrica flueixi contínuament, garantint que si no disposem de llum de la companyia res s'aturi, és tasca complicada i que implica moltes operacions i controls, no només de l'alimentació sinó també dels grups electrògens, dels SAIs, de les PDUs intel·ligents i de totes les parts de transformació d'energia.

Però hi ha molt més, el clima: un altre gran factor a tenir en compte. Disposar d'una bona climatització a cada sala requereix un manteniment adequat dels equips d'aire, un control exhaustiu de les temperatura i humitats, així com una automatització de les zones de refrigeració i del temps de repòs dels equips que funciona de manera alternativa per garantir que sempre hi ha equips de recanvi en cas de fallada.

I mantenir el cablejat, les fibres, les connexions, totes les xarxes, un altre gran desafiament al qual ens enfrontem dia a dia.

Però el principal repte dels nostres Centres de Dades és la disponibilitat, fer-los funcionar de manera efectiva i sense error, sense caigudes, sense "zeros", és la part que ens importa més, la que més valor dona al nostre treball. Depenem tant d'internet que si el nostre correu no funciona ja no sabem com viure, i aquesta pressió és amb la que viuen tots els nostres enginyers i tots els nostres responsables d'infraestructures per optimitzar, cada minut, els nostres Data Centers.

La part més important és el manteniment, la supervisió i el control al detall de tots els punts i tots els components que fan funcionar un centre de dades, i això comença a partir del moment que acaba la construcció, i no para mai.

 

Quina tecnologia s'utilitza en el Centre de Dades?

Realment un centre de dades està compost de múltiples equips i múltiples tecnologies que treballen com un tot, perquè així des d’SW Hosting puguem dissenyar tots els serveis que acabarem oferint als nostres clients.

Hem donat molta importància a les tecnologies de Xarxa, construint una xarxa troncal basada en Metafabric del millor fabricant actual de xarxes, Juniper Networks.

Un altre punt importantíssim és la seguretat, tots els nostres Data Centers disposen de diverses capes de FireWall perimetrals que asseguren la protecció total dels mateixos, així com capes de filtrat directes en cada un dels punts neutres d'internet amb els que tenim connexió. Per a això, hem confiat en Juniper Networks i Paloalto Networks, els millors fabricants de seguretat del món.

I els servidors, les cabines. Això sí que és un altre món, treballem amb múltiples fabricants de servidors i equips, IBM, Dell, Pure Storage, Brocade, Cisco i molts altres.

 

Puc visitar el Centre de Dades d’SW Hosting?

Per descomptat, estem encantats d'ensenyar-lo.

Cada any passen per les nostres instal·lacions milers d'alumnes d'Instituts i d'Universitats que vénen a conèixer de primera mà què és i com funciona un Centre de Dades.

Si tu vols ser un dels que ens visita, utilitza el formulari que tenim preparat per a això en la nostra web.

Formulari per sol·licitar visita al nostre Centre de Dades: https://www.swhosting.com/ca/empresa

 

Quins avantatges m'ofereix SW Hosting enfront d'altres proveïdors?

Moltíssims, però ens agradaria destacar els que estan totalment vinculats als nostres Data Centers.

  1. Oferim els serveis Integrals de Hosting o Cloud extrem a extrem, és a dir, passi el que passi amb els serveis no depenem de tercers per solucionar la incidència, només depenem de nosaltres.
  2. Podem reduir moltíssim els nostres temps de resposta ja que tenim control sobre el 100% dels components del teu servei, no hem de sol·licitar accés a Data Centers aliens ni obrir incidències amb tercers on tinguem llogats serveis
  3. Coneixem al 100% tot el que cal perquè els nostres clients tinguin el millor servei possible. No depenem de ningú.
  4. Podem garantir el perfecte funcionament de tota la infraestructura i invertir el que calgui en millorar i actualitzar qualsevol component quan nosaltres ho decidim, i no estar pendents que terceres empreses ho facin.

I els més important, tots aquests avantatges són per als nostres clients. Aprofita’ls i contracta qualsevol dels nostres plans de Hosting o Cloud

https://www.swhosting.com/ca/hosting

https://www.swhosting.com/ca/cloud

Segur que notaràs la diferència amb el teu actual proveïdor !!!

















i