Ens alegra portar-vos una altra genial novetat que ha entrat en efecte des de la recent actualització del nostre SW Panel: tots els nostres usuaris podran beneficiar-se d’una connexió HTTP / 2 en el seu panell d’usuari. És a dir, una connexió molt més ràpida.

Si bé el canvi no serà visible a simple vista ja que els navegadors no tendeixen a mostrar els detalls del protocol utilitzat, sí és cert que aquesta millora contribuirà a accelerar els temps de càrrega i permetre una experiència d’usuari més fluïda.

El protocol HTTP / 2 va ser presentat per Google (aleshores encara era conegut com SPDY) i va començar a implementar-se a partir de 2015, substituint així a l’anterior versió 1.1 que data, ni més ni menys, de l’any 1997!

Per resumir molt breument el funcionament tècnic d’HTTP / 2, la seva gran virtud és la ‘multiplexació’ o, el que és el mateix, el lliurament de diferent contingut a través d’una mateixa connexió TCP. D’aquesta manera el nombre de connexions entre client i servidor es redueix dràsticament i el contingut pot lliurar-se amb menor latència, major fluïdesa i major velocitat.

 

Representació gràfica del protocol HTTP 1.1 i HTTP 2. Cada braç representa una connexió TCP entre client i servidor.

Fes la prova: el test HTTP / 2

Per provar el nou protocol HTTP / 2 tan sols has de connectar-te al teu compte de SW Panel. No obstant això, si el que vols és comparar la millora de rendiment entre una versió i una altra, et facilitem l’enllaç a aquest test visual presentat per Google. Cadascuna de les pàgines del test es carrega mitjançant un protocol diferent.

[Anar al test HTTP/1.1]

[Anar al test HTTP/2]

Recordeu-vos de buidar la memòria cau o recarregar mitjançant CTRL + F5 abans de tornar a executar el test.

HTTP / 2 comporta el nou estàndard que el web anirà adoptant progressivament. Des de SW Hosting ens agrada estar a l’avantguarda d’aquest canvi tecnològic i així poder oferir una millor experiència a tots els nostres usuaris.

I recordeu, si teniu qualsevol dubte sobre aquest i altres canvis, sempre podeu contactar amb el nostre departament d’atenció al client a través del vostre mur de suport.

Gràcies!