Per fi s′ha acabat l′espera. Després de més de dos anys des del seu últim llançament, ens arriba la nova versió estable de Debian, la 7.0 amb el nom en clau ‘Wheezy’.

Segons l’anunci oficial de Debian, aquesta nova versió inclou el suport multiarquitectura. Això suposarà que per primera vegada es pugui instal•lar programari de 32 i 64 bits en la mateixa màquina, sense problemes de dependències.

Wheezy incorpora a més eines específiques per desplegar infraestructura de núvol privat, així com un instal•lador millorat, que facilita el procés per instal•lar Debian a la nostra màquina. Com a novetat, incorpora la possibilitat d’instal•lar-lo mitjançant un software de síntesis de veu, en diferents idiomes.


Des de principis del 2012, un anys abans del llançament, el Departament Tècnic de Serveisweb ha estat realitzant diferents tests del nou sistema operatiu, abans de posar-lo en producció. D’aquesta manera, s’ha analitzat les millores de la nova versió, el seu rendiment i optimització, els nivells de consum i la seguretat del sistema per tal d’evitar possibles bugs o forats de seguretat.

Des de ServeisWeb recomanem als nostres clients actualitzar la nova versió per tal d’adaptar les màquines a les últimes novetats del programari. Els servidors que es contractin a partir d’ara ja inclouran la nova versió estable.