Blog / Atreveix-te i posa un blog en marxa

Atreveix-te i posa un blog en marxa

by SW Team

Parlem freqüentment de la importància que té comptar amb la teva identitat virtual a la xarxa. Amb existir a Internet i tenir presència arreu del món. Doncs bé, anem més enllà.

Un cop tenim la nostra identitat registrada a la xarxa, hem de pensar com voldrem comunicar-nos a la nostra interfície. Entre les possibilitats que es poden esdevenir es posa ja en primera posició el blog.

Temps enrere, de seguida haguéssim pensat en el format de pàgina web. Però el blog ha passat a regnar entre els perfils personals.

Canvis a les xarxes socials que poden afectar-te:

S’ha fet públic que algunes xarxes socials poden donar-nos alguna sorpresa en breu. Ja tenim un cas. Facebook ha tallat dràsticament l’abastament de les publicacions de les pàgines de marca. La raó que dóna Facebook és que d’aquesta manera, les marques veuran una millora del tipus de contingut que veuran els usuaris, però les males llengües parlen sobre que l’única cosa que busca el gegant blau és cobrar a aquelles empreses que vulguin patrocinar els seus enllaços. És per aquesta raó que moltes marques han començat a buscar alternatives i entre les més populars, apareix el BLOG.

És cert que altres empreses opten per buscar altres xarxes socials, tot i que segueix sorgint el mateix dubte: D’aquí a ‘x’ temps ens cobraran més, ens modificaran les condicions? Constantment veiem casos de canvis com el que ens planteja Google i sent el portal més utilitzat, pot condicionar-nos en el posicionament de la nostra pàgina web a través del SEO. Dependre d’altres, és estar sempre a l’expectativa.

Fes que la teva dependència recaigui en tu mateix. Per què un blog?

No és que ens estiguem postulant contra les pàgines web, ni molt menys. Ens estaríem llençant pedres a la nostra pròpia teulada. Però sí que és cert, que cada vegada hi ha més demanda de registre de domini amb un pack WordPress, per exemple, que ens permet comptar amb el nostre nom a Internet i començar a publicar contingut.

El blog ens permet un autocontrol i autogestió que no pot equiparar-se a altres opcions existents.

- Creem el contingut que desitgem

- L’ extensió del contingut no està limitada a uns caràcters concrets

- Controlarem la seva qualitat i intenció (el públic que ens segueix és perquè aquesta informació és del seu interès. Potser no té sentit publicitar a Facebook una perruqueria, etc...)

- Pots controlar el públic que et visita a través d’estadístiques

- Ho modifiquem com vulguem i quan vulguem

- Podem opinar, exposar, compartir, etc, amb llibertat d’expressió

- Podem viralitzar el contingut

- Filtrem comentaris i informació indesitjada

- Col•loquem la publicitat que ens vingui de gust i no pagues tu per anunciar-te

- Pots cobrar per aquesta publicitat

- Donem el toc de disseny i aparença que ens agradi

- És fàcil i ràpid d’utilitzar

- Cada vegada tindrà un cost més barat (pots fer servir un WordPress per 4,95€/mes o 59,4 €/any)

- Pot fer els canvis que et plaguin

- Donar-te de baixa quan vulguis

- Ets més proper a la gent. No ets una gran empresa inaccessible per a l’usuari, sinó que aquest té la sensació de conèixer-te o tenir-te més a prop

- Pots compartir les teves xarxes socials i ampliar el teu impacte a la xarxa

- Pots afegir informació extra d’altres portals enllaçant els seus vídeos, comentaris, articles, fotos, etc.

- Hi ha blogs gratuïts

- Ningú pot controlar el teu contingut més que tu ni tampoc depens d’altres plataformes com Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, etc.

Què ocorre si creixo?

En cas que el teu blog passi a ser seguit per moltes persones i et converteixes en una marca de referència, necessitaràs millorar el teu perfil per donar resposta a la demanda.

Amb un blog, pots decidir, sense necessitat de l’aprovació de tercers:

- Pots ampliar el teu tràfic

- Pots estendre les teves possibilitats amb el que el blog t’ofereix (nous temes, noves plantilles, etc)

- Pots generar més notorietat de la teva marca

- Pots crear engagement

- Pots buscar posicionament millor a la xarxa

Si creus que aquesta informació és del teu interès o dels qui t’envolten, comparteix-la. Si vols més informació:

 

[fusion_builder_container hundred_percent="yes" overflow="visible"][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"][boto link=" https://www.swhosting.com/ca/hosting/wordpress" text="BLOG"]

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

i