Blog / Diferències entre Cloud Server i Plataforma Cloud

Diferències entre Cloud Server i Plataforma Cloud

by SW Team

Sovint els conceptes s’entenen millor visualment, per aquest motiu, et presentem l’últim vídeo d’SW Hosting: les diferències entre Cloud Server i Plataforma Cloud.

En aquest post volem que coneguis una mica més el servidor Cloud i la seva versió millorada i més potent: la Plataforma Cloud.El servidor Cloud  és un servidor que abstreu el hardware (CPU, RAM i Disc) gràcies a la virtualització (aquest Cloud és una màquina virtual prèviament particionat d’un servidor físic) que pot auto proveir-se dels recursos que es requereixin en qualsevol moment (escabilitat). El Cloud Server aprovisionarà de recursos a les funcionalitats web, base de dades o correu.

Un conjunt de recursos en un mateix entorn, formen part d’una Plataforma Cloud. En aquest sistema, la plataforma abstreu el hardware i es redimensiona, per abstreure’n més recursos, tot permetent la repartició de funcionalitat com per exemple, servidor Cloud web, servidor Cloud de base de dades o servidor Cloud de correu.

En altres paraules, com un servidor Cloud, tindràs en aquest entorn virtualitzat, totes les funcionalitats que desitgis (web, base de dades, correu...), mentre que en una Plataforma Cloud, podràs decidir com repartir els recursos, en diferents servidors Cloud per assignar-los funcionalitats. Tot dins un mateix entorn aïllat i segur.

i