Blog / He rebut un correu electrònic per renovar/registrar el meu domini en una altra empresa (PHISHING SCAM)

He rebut un correu electrònic per renovar/registrar el meu domini en una altra empresa (PHISHING SCAM)

by SW Team

Una pràctica habitual a Internet és rebre correus no desitjats que busquen normalment estafar-nos perquè fem algun pagament o facilitem les nostres dades bancàries. Aquesta pràctica s'anomena PHISHING SCAM i sol consistir en la recepció d'algun missatge de correu electrònic no desitjat amb els següents possibles missatges:

  • Propera caducitat d'un domini que no tenim registrat en aquesta empresa per tal que paguem la seva renovació. És un clar exemple de frau que busca capturar les nostres dades de pagament.
  • Registre d'un domini de la nostra propietat en altres extensions que no tenim contractades i que estan sent sol·licitades casualment per un altre client en aquest mateix moment, amb l'excusa que algú suplantarà la nostra marca en altres mercats. És un exemple d'intimidació per aconseguir el registre de dominis que no teníem intenció de contractar.

Normalment aquest tipus de missatges busquen atemorir davant la possible pèrdua d'un domini de la nostra propietat o l'ús de la nostra marca a una altra extensió perquè els paguem per un servei que no tenim contractat amb aquesta empresa o, el que és pitjor, capturar les nostres dades de pagament per a fer un ús fraudulent dels mateixos.

Davant d'aquest tipus de missatges, igual que davant de qualsevol altre missatge no desitjat, el més adequat és eliminar-los i no fer-los cas.

Davant d'un cas de phishing sempre has de tenir present les següents recomanacions:

  • Sigues caut davant els correus que aparenten ser d'entitats bancàries o serveis coneguts amb missatges que no esperaves.
  • Sospita si hi ha errors gramaticals en el text, cap servei amb certa reputació enviarà missatges mal redactats.
  • Si el missatge t'obliga a prendre una decisió de manera imminent és mal senyal. Desconfia de les presses.
  • Revisa si el text de l'enllaç que faciliten en el missatge coincideix amb la direcció a la qual apunta, i que aquesta correspongui amb la URL del servei oficial. Solen establir enllaços ocults que no coincideixen amb el text del missatge i que apunten a llocs no desitjats per capturar la informació.
  • Un servei amb cert prestigi utilitzarà els seus propis dominis per a les adreces de correu electrònic corporatives. Si reps la comunicació des d'una bústia diferent al de l'empresa que se suposa que t'ho envia sospita.
  • Aplica l'equació: sol·licitud de dades bancàries + dades personals = frau.

També recorda que sempre que es detecti un possible cas de phishing, pots remetre el cas a l'entitat espanyola que actualment s'encarrega de solucionar aquests temes, que és l'Institut Nacional de Ciberseguretat INCIBE-CERT, a través de la bústia de correu electrònic incidè[email protected]. Un cop rebuda la informació a INCIBE i un cop caracteritzat el cas, INCIBE contactarà amb totes les entitats implicades per facilitar la detecció primerenca del phishing de manera que cada entitat prengui les mesures que estimi oportunes pel que fa als noms de domini afectats.

Així mateix, si tinguessis qualsevol dubte al respecte, pots obrir-nos una consulta sempre que ho necessitis i estarem encantats de poder respondre't al respecte per a la teva completa tranquil·litat.

Per a més informació pots acudir a les següents referències oficials:


SW Hosting
t'ofereix servei de registre de dominis com registrador acreditat ICAAN, i ho fem garantint la teva Seguretat, la propietat del teu domini i les teves dades.

Consulta les nostres tarifes de preus de dominis a: https://www.swhosting.com/ca/dominios/tarifas
Registra o transfereix el teu domini a SW Hosting des de: https://www.swhosting.com/ca/dominios

Ara a més tindràs Hosting gratis de per vida.

i