Blog / Llancem NextCloud: el teu Cloud privat d'emmagatzematge de fitxers

Llancem NextCloud: el teu Cloud privat d'emmagatzematge de fitxers

by SW Team

Cada mes ampliem el nombre de One Click Apps disponibles per desplegament immediat a les nostres instàncies Cloud, aquest mes ha estat el torn de NetxCloud.

Què és NextCloud?

NextCloud és una aplicació de software lliure que proporciona servei d'allotjament d'arxius, que permet el seu emmagatzematge en línia i també la utilització d'aplicacions en línia (cloud computing). NextCloud pot ser instal·lat dins d'un servidor LAMP (Linux, Apache, MySQL i PHP).

A diferència dels serveis amb llicències privades com Dropbox, l'arquitectura oberta de NextCloud permet afegir funcionalitat al servidor en forma d'aplicacions i permet als usuaris tenir control total de les seves dades.

Utilitzant Nextcloud amb tots els seus components ja no hauràs de fer servir Dropbox, iCloud, Drive o qualsevol Cloud públic d'emmagatzematge de fitxers. Ara, per molt pocs diners, podràs tenir el teu propi Cloud privat de fitxers, màxima seguretat, màxima garantia, màxima confidencialitat i compliment de l’RGPD.

Des de la web del fabricant del producte https://nextcloud.com/install/ , podràs descarregar les versions Escriptori (desktop) o mòbil de l'aplicació perquè es connecti amb el Servidor Cloud amb Nextcloud instal·lat, que hauràs creat a SW Hosting.

Detalls tècnics de Nextcloud

Els arxius de Nextcloud s'emmagatzemen en estructures de directori convencionals, accessibles a través del WebDAV. Els arxius d'usuari es xifren durant el trànsit i, també una vegada guardats al servidor. Nextcloud pot sincronitzar-se amb clients locals que executen Windows (Windows XP, Vista, 7 i 8), macOS (10.6 o posterior) o diverses distribucions de Linux.

Nextcloud permet l'administració d'usuaris i grups (a través d'OpenID o LDAP). El contingut es pot compartir definint permisos de lectura/escriptura entre usuaris i grups. Alternativament, els usuaris de Nextcloud poden crear adreces URL públiques per compartir arxius. També està disponible el registre d'accions relacionades amb arxius, així com l'anul·lació d'accés basat en regles d'accés a arxius.

Atès que el sofware de NextCloud és modular, es pot ampliar amb complements per implementar funcionalitats addicionals. Els desenvolupadors poden oferir les seves extensions a altres usuaris per a la seva instal·lació a través d'una plataforma operada pel fabricant. Aquesta plataforma es comunica amb les instàncies de Nextcloud a través d'un protocol obert.

L'App Store ja conté més de 200 extensions. Amb l'ajuda d'aquestes extensions es poden afegir les següents funcionalitats:

  • Calendaris (CalDAV)
  • Contactes (CardDAV)
  • Transmissió de mitjans (Ampache)
  • Editor d'HTML basat en navegador (Markdown Editor)
  • Gestor de Correu Electrònic
  • Galeria d'imatges
  • Lector d’RSS
  • Eines per a visualitzar documents PDF
  • Connexió amb Dropbox, Google Drive i Amazon S3.

Perquè les màquines d'escriptori puguin sincronitzar arxius amb el seu servidor Nextcloud, necessites un client d'escriptori. Actualment els clients d'escriptori estan disponibles per a PC que executin Windows, macOS, FreeBSD o Linux.

Hi ha clients mòbils per a dispositius iOS i Android. Els arxius i altres dades (com calendaris, contactes o adreces d'interès) també es poden carregar i administrar amb un navegador web sense cap software addicional.

Qualsevol actualització dels directoris i arxius configurats en els dispositius que tinguin instal·lat el client NextCloud es sincronitza a tots els ordinadors i dispositius mòbils connectats al compte d'un usuari (PC, Tablet, Smartphone ...)

 

Ara pots activar el teu Cloud One amb Nextcloud des de https://www.swhosting.com/ca/cloud/app/nextcloud

i