Blog / Per què necessito un certificat SSL a la meva web ?

Per què necessito un certificat SSL a la meva web ?

by SW Team

Hi ha molt soroll sobre la importància de tenir un certificat SSL a la nostra web, dels beneficis que això ens comporta. Però realment, coneixem tots aquests beneficis?, som conscients de la importància de tenir-lo? La majoria no, realment no som conscients ni entenem al 100% el perquè de la necessitat de disposar d'un SSL a la nostra web.

Anem a donar una mica de llum sobre tots aquests dubtes i explicar detalladament el perquè és necessari un certificat SSL a la nostra web.

El primer que hem de preguntar-nos és, ¿sabem què és un certificat SSL?

Parlar d’SSL (sigles de l'anglès Secure Socket Layer) és parlar d'un protocol de comunicacions en el qual les dades s'envien de forma encriptada per garantir la seguretat de les mateixes.

Un certificat té, a més, la funció d'indicar als usuaris de la teva pàgina web que el lloc és real, garanteix la identitat de la mateixa i la confidencialitat de les dades que a través d'ella es gestionen, activant les comunicacions entre el navegador de l'usuari i els servidors web de forma encriptada i segura.

Si tens més curiositat o vols saber més sobre què és un certificat SSL pots consultar el nostre post https://www.swhosting.com/blog/que-es-un-certificado-ssl-o-tls/

Un cop sabem el que és un certificat SSL i per a què es fa servir, anem a desvetllar els motius pels que realment necessites disposar d'un certificat a la teva web.

Hi ha molts motius i de diverses índoles.

Aquí ens centrarem en 2 grans blocs.

 

Bloc 1: Per seguretat i confiança

Legitimar la teva web

Un certificat s'associa a una web, a una empresa o persona física i a la seva activitat. Aquest certificat és inalterable i garanteix que les webs corresponen a qui diuen ser. Sobretot, si fem servir certificats EV (Extended Validation).

No ets tu qui diu qui ets, ho fa una entitat certificadora independent i que vetlla per la seguretat i veracitat de les teves dades.

Autentificar el servidor

El certificat s'instal·la en un servidor web i garanteix que aquest estigui gestionant totes les dades de forma segura i encriptada. Si aquest no disposa del certificat instal·lat no podrà enviar o rebre dades a la teva web, de manera que no podrà suplantar la teva identitat.

Evitar el malware i el phishing

Un certificat SSL escaneja i garanteix també que no hi hagi malware a la teva web, i evita el phishing i les pàgines que t’enganyen per aconseguir les teves dades.

Més confiança

Els usuaris o persones que naveguin per la teva pàgina confiaran més en una web que tingui un certificat instal·lat i que sigui segura. A més, si el certificat t’identifica correctament, tindran la tranquil·litat que totes les dades que facilitin estaran segures i no podran ser robades durant el procés de navegació.

Recorda que quan accedeixes a una web que disposa de certificat, els navegadors t'informaran que és segura, i si no en disposa avisaran a l'usuari que és una web potencialment perillosa o insegura.

Encriptar la informació

Tota la informació que envia o rep la teva web viatja de forma encriptada, i només saben les claus per desencriptar-la el navegador de l'usuari i el servidor web on està la teva pàgina ubicada, garantint així la seguretat total de les teves dades.

Recorda que només has de fer servir certificats que provinguin de fonts fiables, utilitzant claus de 2048 bits. No utilitzis certificats autofirmats o de fonts que no siguin segures. Tampoc utilitzis certificats en què l'entitat emissora no t’ofereixi una assegurança de responsabilitat sobre el certificat.

Augmenta el temps de les teves visites web

Una de les principals raons per la qual els usuaris estaran més temps navegant per la teva web és pel fet que sigui segura. Aquesta seguretat els relaxa i dediquen més temps a explorar els teus serveis o els teus productes.

Hi ha estudis que demostren que gairebé el 70% dels usuaris que compren en un ecommerce acaben cancel·lant la compra per no confiar en el lloc web. Això amb un certificat es minimitza. S'ha calculat que prop del 60% d'ells haurien acabat el procés de compra si la web hagués tingut un certificat SSL.

Una altra regla d'or a internet: "com més temps navegui un usuari per la teva web, més possibilitat de conversió".

Augmentar les vendes

Un ecommerce amb un certificat segur genera molta més confiança als seus usuaris i, en conseqüència, augmentarà el nombre de vendes. La regla d'or és: "com més confiança, més vendes".

 

Bloc 2: Posicionament i velocitat

Activar Http2 en el teu servidor

Si la teva web disposa de certificat SSL podràs utilitzar el nou protocol de comunicació Http2 en el teu servidor de hosting (compte, no tots els proveïdors de hosting ofereixen aquesta possibilitat).

Utilitzar Http2 permet que el servidor web enviï de forma simultània totes les parts de la web al navegador de l'usuari, millorant moltíssim el rendiment i temps de càrrega de la mateixa. Les nostres proves han demostrat que una web estàndard, com la que podem tenir qualsevol de nosaltres, multiplica per 5 la seva velocitat pel simple fet d'usar Http2, és a dir, el temps de càrrega de la teva web serà 5 vegades més ràpid sense que tu hagis de fer res.

Millorar el posicionament

El 2017 Google va arrencar la iniciativa "HTTPS a totes les webs", que es va utilitzar per a conscienciar a tots de la importància d'usar certificats SSL a la nostra web.

Disposar de certificats SSL millora el posicionament de la teva web, ja que és considerada segura i de confiança. Google dona cada vegada més importància a les webs segures i, amb el temps, s'anirà convertint en un punt imprescindible perquè estiguis en un bon rànquing.

Els exploradors et marcaran com a lloc segur

No només això, sinó que, a més, des de la versió 56 de Chrome, aquest t'indicarà que la web és perillosa si no disposa d'un certificat. També, des de fa més d'un any, Firefox s'ha sumat a la verificació i alertes de la seguretat d'un lloc web.

Per descomptat, si la teva web no es posiciona correctament o els teus usuaris reben un avís de web perillosa en navegar per ella, tens problemes, i si ets un ecommerce, ja pots pensar en tancar-lo, ja que ningú voldrà comprar a la botiga.

 

Disposar d'un certificat no és obligatori, però veient tots els avantatges, no creus que la teva web ho necessita? En resum, a dia d'avui ja és imprescindible tenir un certificat SSL a la teva web.

SW Hosting t'ofereix els millors preus en certificats SSL

Cada dia fem més esforços per disposar de la major gamma de certificats SSL i dels millors preus.

Consulta tots els nostres preus en: https://www.swhosting.com/es/ssl

Valora tu mateix el certificat que necessita la teva web i activa'l a SW Hosting. No importa on tinguis la web, nosaltres t'oferirem els certificats SSL al millor preu, i el podràs instal·lar en el proveïdor de hosting que vulguis.

i